cVzlogoMartVak

 De vrijwilligers van de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar (CVZ) bestuderen de geschiedenis van de gemeente Zevenaar en haar bewoners, ook in relatie tot De Liemers. De resultaten ervan worden onder andere gepubliceerd in boeken en in ons kwartaalblad Old Senders Ni-js.

 Alle activiteiten van CVZ zijn op deze website te vinden. Als u wilt reageren op de inhoud of informatie heeft die voor de vereniging interessant zou kunnen zijn, stuurt u ons dan een email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). U kunt ook bijdragen in de vorm van teksten, foto's of video’s sturen.

 In onze verenigingsaccommodatie in het Juvenaat aan de Babberichseweg 23 is een uitgebreide bibliotheek met naslagwerken. Ook is er een database beschikbaar voor raadpleging van genealogische gegevens van duizenden personen uit de Liemers in de vorm van bidprentjes en overlijdensberichten. Tot slot is er een bibliotheek met breed georiënteerde naslagwerken en digitale bestanden met foto’s en video’s.