Robbert Benen

Robbert Benen

Als bron voor alle geschiedenis pagina's is het boek; voor de eeuwigheid, 100 jaar voetbal in Gemeente Zevenaar door schrijver en auteur Robbert Benen gebruikt. Het boek is uitgegeven door de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar (CVZ).
Het ontstaan van het voetbal binnen de Gemeente Zevenaar
Om u een beeld te geven hoe het voetbal in Babberich en omstreken is ontstaan vertellen we eerst wat over de algemene voetbalgeschiedenis uit de regio. Hierbij zal er worden uitgeweken naar het onstaan en vergaan van verenigingen binnen de Gemeente Zevenaar. U zult zo een chronologisch beeld krijgen dat er verschillende pogingen nodig zijn geweest om het voetbal te maken tot wat het huidige Liemerse maar vooral Babberichse voetbal is.


2019 nCoV

Evenementen


Geachte leden, donateurs en bezoekers,

Door alle ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn ook wij genoodzaakt voorlopige onze activiteiten, zoals lezing, excursies en andere die gepland stonden noodgedwongen in de koelkast gezet. Maar, wat in het vat zit verzuurt niet! Zodra het weer kan brengen we je door middel van de nieuwsbrief en nieuwe datum krijgt u vanzelfsprekend van ons door.

Zorg goed op uzelf en elkaar.

 bibliotheek